Kaukonpäivänä harjoiteltiin kaukoja tietenkin :). Etupalkka eteen ja palkkaus vapauttamalla etupalkalle. Ei siis kädestä palkaa, koska koira työntyy silloin kohti palkkaa ja liikkuu eteenpäin. Maasta seisomaan täytyy vaatia että takajalat paikallaan, muuten ei vaadita täydellistä takajalkojen paikallaanoloa. Nyt matkaa pidemmäksi. Tällä kertaa päästiin pariin metriin. 

Lisäksi harjoiteltiin omasta toivomuksesta ruudusta seuraamaan lähtemistä. En edes muista mikä ko liikkeen nimi on kokonaisuudessaa :) Kuitenkin siinä liikkuri käskyttää ohjaajaa siirtymään lähelle ruutua, johon koira on ohjattu ruutukäskyllä + käsimerkillä ( Lukaa hetsattava hieman pannasta kiinni pitämällä ja ruutu- sanallaI), koira odottaa ruudussa makuulla. Kun ohjaaja kääntynyt ruudun suuntaisesti sivulle ja sielä takaisin lähtöpaikkaan liikkuri antaa käskyn pyytää koira sivulle. Seuraa käskyllä ja reiteen taputtamalla saadaan koira sivulle (palkkaakin voi käyttää). Liike jatkuu seuraamisliikkeenä lähtöpaikalle, jossa liikkuri pysäyttää koirakon. Aikas hyvin Luka toimi, tosin sivulle käsky ei hyvä koska liike jatkuu seuraten, joten seuraa käsky parempi (muistettava palkata siinä kohtaa!).

Lopussa otettiin paikalllaanolo seuraavan ryhmän kanssa. Olin piilossa 4 minuuttia. Luka oli poikkeuksellisen levoton johtuen ilmeisesti uusista koirista. Se vaihtoi lonkalle ja laski päätään alas. Maria neuvoi pitämään etupalkkaa, että koira pysyy valppaana. 

Välissä otettiin "kiintolevyllä" tunnaria. Se vaikuttaa edelleen hakuammunnalta....