Jenna Knuutisen opastuksella aloitimme sittenkin Lukan kanssa tokotreenit. Saimme heti ekalla kerralla monta uutta vinkkiä. Kunpa nyt muistaisin ne kaikki!

Paikallaoloa harjoiteltiin niin, että jokainen kutsui koiran luokseen paikallaolon jälkeen. Hauskin tilanne oli, kun kelpien omistaja huusi koiralleen "liki" niin kaikki muut kolme koiraa lähtivät ohjaajiensa luokse - paitsi tämä kelpie :)

Luka pysyi hyvin paikallaan paitsi tämän em tilanteen jälkeen se ei tullutkaan yhdellä käskyllä luokse vaan vasta toisella. Nyt en muista mikä ohje Jennalla oli tähän juuttumiseen.....Juu se oli tuo lelun pudotus viereen kun koira lähtenyt tulemaan luokse !

Harmoittelimme tötsän kiertoa ( siis koetan unohtaa sanan merkki...) eli pudotan namimunan oikealle puolelle kun koira kääntyy tötsän takaa minua kohti ja samalla kehut, vapautus :)

Ajan myötä olen muuten tullut epätäsmälliseksi vapautussanan kanssa. Päätettiin, että se nyt on uusi lyhyt JES :)

Jotain muutakin treenattiin, mutta en kuollakseni muista mitä. Pitääkin jatkossa kirjoittaa heti treenien jälkeen. Muuten ilmoittauduin tokon rotumestaruuteen syyskuussa ! Pitäähän sitä jotain haastetta olla.