Joulutauko on ohi ja kieltämättä tässä kohtaa oli mukava pitää lomaa treenailuista yms. Pennut Ansometsän Killi ja Kiiski lähtivät maailmalle. Molemmat erittäin lupaavia, reippaita ja rohkeita russeliviipeltäjiä. 

Lukan kanssa treenattiin PC:llä Marian ohjauksessa luoksetulon pysäytyksiä ja kaukkareita.  Luoksetulon pysäytykset tehtiin takapalkalla (namimuna parin metrin päässä takana) ja pysäytys 2-3 metrin päässä eli lähellä mua. Luka alkoi ennakoimaan ja jouduttiin ottaan läpijuoksuja. Kun kannoin sen takaisin lähtöpaikalle, se otti kovasti nokkiinsa eikä meinannut enää tulla kutsusta. Sain kuitenkin muutaman onnistuneen läpijuoksun ja vielä onnistuneen pysäytyksenkin.

Kaukoja harjoiteltiin etupalkalla, mikä esti eteenpäin liikkumisen. Istumasta ylösnoustessa takajalat hieman liikkuivat, kun meillä on ollut kriteerinä takajalkojen paikallaan pysyminen. Marian mielestä kuitenkin tässä voidaan hieman joustaa ja sitä voisi hioa sitten myöhemmin (siellä EVL:ssä ...;)

Luka oli intoa piukassa. Kyllä se tästä taas alkaa sujua. Huomasin muuten, että sillä kulmureissa on aikas lailla hammaskiveä, täytyneen vähän putsata. 

Ruokin muuten koirat ennen lähtöäni ja Luka sai hallissa ruokansa treenien päätteeksi. Nyt näin, että päästään sitten kotona pian unten maille :)